Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

: 6
: 40 min
: 20 min

Αντί για ροδάκινα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νεκταρίνια, βερίκοκα, αχλάδια ή σύκα, ενώ αντί για φιστίκια μπορείτε να διακοσμήσετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια ή κουκουνάρια.

Υλικά
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ ή ζύμη εύκολης σφολιάτας (περίπου 300 γρ.) ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τα φορμάκια
  • 3 ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, χονδροσπασμένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ (τουλάχιστον 60% κακάο), περασμένη από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, μαλακωμένα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα, σε σκόνη (θα τη βρείτε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • μερικές σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου (θα το αναζητήσετε σε καλά ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη μπριζέ ή την σφολιάτα, σε φύλλο με πάχος 1/2 εκ. Μετράω τη διάμετρο από τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσω και κόβω 4 δίσκους ζύμης, με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από τα φορμάκια.
  • Βήμα 2 Βουτυρώνω τα φορμάκια και τα ντύνω με τα φύλλα ζύμης, εφαρμόζοντάς τα και στα τοιχώματα. Τρυπάω τις ζύμες σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι, τις καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και βάζω τα φορμάκια στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα αμυγδάλου: Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω την αμυγδαλόψιχα, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τους κρόκους και το έλαιο πικραμύγδαλου και χτυπάω για 2 – 3 λεπτά, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και λείο μείγμα.
  • Βήμα 4 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 5 Βγάζω τα φορμάκια από το ψυγείο και τα γεμίζω με την κρέμα αμυγδάλου.
  • Βήμα 6 Πλένω και σκουπίζω καλά τα ροδάκινα, χωρίς να τα ξεφλουδίσω. Τα κόβω στη μέση και πετάω τα κουκούτσια. Τοποθετώ από μισό ροδάκινο και ψήνω τα ταρτάκια για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει απαλά η ζύμη τους.
  • Βήμα 7 Βγάζω τα ταρτάκια από τις βάσεις τους και από πάνω σκορπίζω τα φιστίκια και την τριμμένη κουβερτούρα.
  • Βήμα 8 Τα σερβίρω μόλις κρυώσουν.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe