Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

: 16-20
: 30 min
: 20 min

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φορμάκια
  • Για την κρέμα σοκοκαφέ
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 3 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ελάχιστο νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 3 Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα σοκοκαφέ: Σπάω τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ και τη λιώνω σε μπεν μαρί. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει (αλλά όχι να σφίξει).
  • Βήμα 5 Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ, προσθέτω λίγο λίγο τον στιγμιαίο καφέ και την λιωμένη σοκολάτα. Δουλεύω το μίγμα για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτό στόμιο και γεμίζω τα ταρτάκια. Διακοσμώ με χρωματιστά κουφετάκια ή ζαχαρωτά.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν ό δείκτης της ζυγαριάς δεν ξεκολλάει. Ωστόσο, προτού απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθειά σας ελέγξτε τον παρακάτω δεκάλογο: 1. Είστε συστηματική με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών; Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας […]