Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 8
: 20 min
: 40 min

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση.

Υλικά
  • 2 έτοιμα φύλλα ζύμης για τάρτες ή φύλλα κουρού
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ ματσάκια φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 400 γρ. κασέρι, πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
  • Βήμα 4 Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  • Βήμα 5 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.
  • Βήμα 6 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 7 Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.
  • Βήμα 8 Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Βήμα 9 Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe