Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

: 8
: 20 min
: 40 min

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση.

Υλικά
  • 2 έτοιμα φύλλα ζύμης για τάρτες ή φύλλα κουρού
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • ½ ματσάκια φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 400 γρ. κασέρι, πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
  • Βήμα 4 Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  • Βήμα 5 Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.
  • Βήμα 6 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 7 Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.
  • Βήμα 8 Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Βήμα 9 Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.