Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

: 6
: 30 min
: 30 min
           
: 1 hr

Μικρές μπουκιές σοκολατένιας νοστιμιάς με πλούσια κρέμα καφέ. Τρώγονται στη στιγμή και συνοδεύουν έναν αρωματικό καπουτσίνο.

Υλικά
  • Για τη ζύμη σοκολάτας
  • 120 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα, λιωμένο, για τα φορμάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 50 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε και συσκευασμένη, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο + λίγο ακόμα, για το άνοιγμα της ζύμης
  • 10 γρ. σκόνη κακάο
  • Για τη γέμιση
  • 180 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καφές καπουτσίνο (βρασμένος, ρόφημα), χλιαρός
  • 2 κυβάκια (ή 2 κουτ. γλυκού) ζάχαρη
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη ζύμη: Χτυπάω στο μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φτιάξω ένα λείο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτω το αυγό και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι και το κακάο και χτυπάω μέχρι να ενωθούν καλά, μέχρι να φτιάξω μια σχετικά σφικτή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βήμα 2 Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους όχι μεγαλύτερο από ½ εκ.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω ελαφρώς 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια. Κόβω 6 δίσκους ζύμης με διάμετρο τέτοια ώστε να χωρέσει άνετα ο καθένας σε κάθε φορμάκι, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα. Καλύπτω τις ζύμες με μικρά στρογγυλά κομμάτια λαδόκολλας, βάζω από 1 κουτ. σούπας ρύζι ή φακές στο καθένα και τα ψήνω για 20 λεπτά.
  • Βήμα 4 Τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα ξεφορμάρω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.
  • Βήμα 5 Για τη γέμιση: Βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει και την αδειάζω στο μπολ με την κουβερούρα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να γίνει μια λεία κρέμα. Την αφήνω να κρυώσει λίγο και γεμίζω τις κρύες τάρτες. Βάζω τα ταρτάκια στο ψυγείο, μέχρι η γέμιση να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Βήμα 6 Σε ένα μπολ ανακατεύω τον χλιαρό καπουτσίνο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και προσθέτω το μασκαρπόνε. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αν δεν έχω κορνέ βάζω το μείγμα σε ένα νάιλον σακουλάκι τροφίμων και κόβω με το ψαλίδι μια γωνίτσα του, ώστε να γίνει μια μικρή τρύπα. Εκεί προσαρμόζω μια μύτη για κορνέ με δοντάκια, ειδικό για ροζέτες.
  • Βήμα 7 Βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο και βάζω από μια ροζέτα του μείγματος καφέ σε κάθε ταρτάκι. Προαιρετικά, διακοσμώ με ολόκληρους κόκκους καφέ και σερβίρω.

Related Posts

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ;

Αν το έχετε αγοράσει από περιέργεια από κάποιο μεγάλο σούπερ μάρκετ ή από μπακάλικο ή ντελί, τότε το πιο πιθανό είναι να το έχετε δοκιμάσει με τα πανκέικς, τις αμερικάνικες τηγανίτες δηλαδή. Αυτό είναι το αγαπημένο πρόγευμα στον Καναδά και τις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]