Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟΙ

: 4
: 15 min
: 30 min

Τέλεια, τραγανά κεφτεδάκια, ιδιαίτερα πικάντικα που ταιριάζουν πολύ με το ούζο και το τσίπουρο.

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ταραμάς, λευκός
  • 5 – 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοτριμμένη στον τρίφτη
  • ξύσμα και χυμός από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
  • ψίχα από 2 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, μουσκεμένη σε κρύο νερό και καλά στυμμένη (θα χρειαστώ περίπου 1½ φλιτζ. τσαγιού στυμμένη ψίχα)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο καλής ποιότητας, για το τηγάνισμα
  • χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολάκι βάζω τον ταραμά και 2 – 3 κουταλιές καυτό νερό. Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα του, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι). Ανακατεύω πολύ καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφικτό, για να πλάθεται, επομένως, αν χρειάζεται, ρίχνω λίγο παραπάνω αλεύρι. Πλάθω κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζω ελάχιστα.
  • Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω καλής ποιότητας ηλιέλαιο, μέχρι η στάθμη του να φτάσει 3 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τους ταραμοκεφτέδες σε δόσεις, για 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βήμα 3 Τους σερβίρω ζεστούς και, προαιρετικά, τους ραντίζω με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

Related Posts

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία ιδιαίτερη σαλάτα με απόλυτη γεύση και υψηλές θρεπτικές ιδιότητες. Γνήσια έκφραση της παραδοσιακής διατροφής γεμάτη από θρεπτικές ιδιότητες! Βιταμίνες C, Ε, πολυφαινόλες, ολευρωπαίνη και λουτείνη περιλαμβάνονται στο γευστικό συνδυασμό της συνταγής…



Subscribe