Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 4
: 20 min
: 15 min

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ! Η απόλυτη συνταγή της Ντίνας Νικολάου σάς προσφέρει τη δυνατότητα να ενισχύσετε γευστικά το ανοσοποιητικό σας! Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται εδώ δημιουργούν ένα μοναδικό κοκτέιλ υγείας. Πιο συγκεκριμένα, οι ταλιατέλες ολικής προσφέρουν ενέργεια και πολύτιμες βιταμίνες της Ομάδας Β, οι οποίες θα ενισχύσουν το μεταβολισμό σας. Οι γαρίδες περιέχουν άφθονο ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά δημιουργούν μία ιδιαίτερα έντονη ενδογενή αντιοξειδωτική προστασία. Το σκόρδο είναι γνωστό για την αντιική του δράση, ενώ οι πιπεριές όλων των ειδών είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη C που όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαίτερες ανοσοπροστατευτικές της ιδιότητες. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ως αποτέλεσμα περιορίζουν δραστικά τη φλεγμονή. Προστατεύουμε όμως και τη γαστρεντερική μας υγεία (μην ξεχνάμε ότι το έντερο είναι ο δεύτερος «εγκέφαλος»), μέσω της κατανάλωσης προβιοτικών ουσιών που προέρχονται από το γιαούρτι. Στη συνταγή αυτή το γιαούρτι όπως διαπιστώνετε έχει την τιμητική του. Τέλος, κύμινο, γλυκάνισος, πιπέρι και κάπαρη μεγιστοποιούν θρεπτικά το διατροφικό καμβά της συνταγής της αγαπημένης μας Ντίνας!

Υλικά
  • 18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από τα κελύφη, το κεφάλι (αφήνω μόνο τις ουρές) και το λεπτό μαύρο «νεύρο» που διατρέχει τον κορμό τους
  • 500 γρ. ταλιατέλες ολικής άλεσης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 100 ml ούζο (προαιρετικά)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τις γαρίδες να μαριναριστούν, όσο ετοιμάζω την υπόλοιπη συνταγή.
  • Βήμα 2 Βράζω τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχω ρίξει ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το νερό που τις έβρασα), τις ξεπλένω με καυτό νερό (όχι με αυτό που τις έβρασα) και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους και την κάππαρη και σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ. Σβήνω με το ούζο (αν το χρησιμοποιήσω) και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που άφησα κατά μέρος το αδειάζω στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα στις στραγγισμένες ταλιατέλες. Σερβίρω αμέσως και σε ξεχωριστό μπολ βάζω το τριμμένο τυρί.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΒΑΡΟΣ;

Η απώλεια βάρους είναι μία δύσκολη υπόθεση, ιδίως όταν ό δείκτης της ζυγαριάς δεν ξεκολλάει. Ωστόσο, προτού απογοητευτείτε και παρατήσετε την προσπάθειά σας ελέγξτε τον παρακάτω δεκάλογο: 1. Είστε συστηματική με την κατανάλωση φρούτων, λαχανικών; Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας […]