Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

: 4
: 20 min
: 10 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Γευστική δημιουργική πρόταση της Ντίνας μας, και για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας της συνταγής σε φυτικές ίνες. Οι ταλιατέλες προσφέρουν ισχυρή τόνωση στο νευρικό σύστημα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες της οικογένειας Β. Τα φουντούκια, όπως και τα μανιτάρια παρέχουν πρωτεΐνες καλής ποιότητας, οι οποίες αποτελούν δομικό συστατικό του μυϊκού συστήματος. Η συνεργική δράση που προέρχεται από την ανάμιξη μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών και της βιταμίνης Ε, έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του οργανισμού και την καλύτερη υγεία του δέρματος, της καρδιάς και των αγγείων.

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες (ή σπαγγέτι)
  • 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (βασιλομανίταρα ή άλλα)
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, καφέ, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • ⅓ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρδισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, χονδροκοπανισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά.
  • Βήμα 2 Μουσκεύω τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί, για 20 λεπτά. Τα βγάζω με τα δάχτυλα ένα-ένα (δεν τα στραγγίζω σε σουρωτηράκι για να μην παρασύρω μαζί τυχόν χώμα) και τα στύβω με τα χέρια μου. Τα κόβω σε μέτρια κομμάτια.
  • Βήμα 3 Καθαρίζω όλα τα φρέσκα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα κόβω σε μέτριες φέτες.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνω όλα τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα). Τα σοτάρω για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα, τα βάζω σε ένα πιάτο και πετάω το υγρό του τηγανιού.
  • Βήμα 5 Σκουπίζω καλά το σκεύος με χαρτί κουζίνας και ρίχνω εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτω το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα στραγγισμένα μανιτάρια. Σοτάρω τα υλικά για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μανιτάρια να στεγνώσουν. Ρίχνω και το μαϊντανό, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 6 Μοιράζω τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτω τα μανιτάρια Ραντίζω με λίγο λάδι, σκορπίζω σε κάθε μερίδα τα καβουρδισμένα φουντούκια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Τώρα που τα βρίσκετε παντού, ετοιμάστε τα με κάθε τρόπο: τσιγαριστά, σε πίτες, πιτάκια και τάρτες, σε βελουτέ συνοδευτικά αλλά και σε υπέροχα φρικασέ, πρωτότυπα και γιορτινά.

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Το σουτζούκι είναι προϊόν και παρασκευάζεται από βοδινό κρέας. Δεν είναι πολύ πικάντικο και τρώγεται ωμό και ζεστό. Περιέχει πιπέρι, κίμινο και έξτρα καρυκεύματα που δίνουν ιδιαίτερη γεύση.