Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

: 6
: 20 min
: 15 min

Αν σερβίρετε το φαγητό σε παιδιά ή αν δεν θέλετε να βάλετε αλκοόλ στο φαγητό, μπορείτε απλά να παραλείψετε το ούζο. Ετσι κι αλλιώς οι γαρίδες θα έχουν ανάλογη γεύση και άρωμα από το γλυκάνισο.

Υλικά
  • 18 μέτριες γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένοι σπόροι γλυκάνισου (ή μάραθου)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ούζο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 160 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σκόρδο, το κύμινο, το γλυκάνισο, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, σκεπάζω το μπολ και αφήνω τις γαρίδες να μαριναριστούν, όσο ετοιμάζω την υπόλοιπη συνταγή.
  • Βήμα 2 Βράζω τις ταλιατέλες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο έχω ρίξει ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τις στραγγίζω (κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το νερό που τις έβρασα), τις ξεπλένω με καυτό νερό (όχι με αυτό που τις έβρασα) και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρω τις πιπεριές για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους και την κάππαρη και σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ. Σβήνω με το ούζο (αν το χρησιμοποιήσω) και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω το γιαούρτι και το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που άφησα κατά μέρος το αδειάζω στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και ρίχνω το μείγμα στις στραγγισμένες ταλιατέλες. Σερβίρω αμέσως και σε ξεχωριστό μπολ βάζω το τριμμένο τυρί.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!



Subscribe