Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΖΙΝ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΤΑΖΙΝ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

ΤΑΖΙΝ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ

: 4
: 20 min
: 1 hr 30 min

Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018

Υλικά
  • Για το αρνί
  • 4 αρνίσια κότσια
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 10 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρας-ελ-χανούτ
  • 4 κόκκους κάρδαμο
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • Για το κουσκούς
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το αρνί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια, τα «θωρακίζουμε» μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις μεριές και τα μεταφέρουμε στη γάστρα ή το ταζίν.
  • Βήμα 3 Ρίχνουμε μέσα στη σοτέζα τον κόλιανδρο, τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ρας-ελ-χανούτ και σοτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το πετιμέζι, το μέλι και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση το μείγμα με τα λαχανικά μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος, ξεσκεπάζουμε την γάστρα, ρίχνουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Βήμα 4 Για το κουσκούς: Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 5 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε πασπαλιστά το κουσκούς ανακατεύοντας. Βράζουμε για 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το κουσκούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι για να γίνει σπυρωτό.
  • Βήμα 6 Σερβίρουμε το κουσκούς σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε επάνω το αρνάκι με τα δαμάσκηνα και τα καρότα και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe