Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΥΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΥΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΚΑΡΥΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

: 6-8
: 20 min
           
: 5 hr

Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα είναι εξαιρετικός.

Υλικά
  • Για την βάση
  • 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα καρύδας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδα, φρεσκοτριμμένη
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • Για το σερβίρισμα
  • αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα
  • παγωτό καϊμάκι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Βήμα 2 Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα καρύδας: Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχω μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάω με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτω τη καρύδα και ανακατεύω καλά. Στρώνω το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.
  • Βήμα 4 Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα. Αφήνω για λίγο να κρυώσει ελαφρά και αδειάζω την κρέμα σοκολάτας επάνω στην ήδη παγωμένη κρέμα καρύδας. Ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει και η δεύτερη κρέμα.
  • Βήμα 5 Για να σερβίρω, κόβω τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρω με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.

Related Posts

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

BABKA ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Το διαφορετικό τσουρέκι για τους λάτρεις της σοκολάτας. Γεμιστό και με εντυπωσιακό πλέξιμο θα γίνει το αγαπημένο σας.

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]



Subscribe