Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 4
: 20 min
: 25 min
           
: 1 hr

Τάρτα full chocolate… Το απόλυτο γλυκό γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη σοκολάτα.

Υλικά
  • Για την τάρτα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κακάο, άγλυκο
  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για το σερβίρισμα
  • αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την βάση: Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο.
  • Βήμα 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 3 Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα αλεύρι-κακάο και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή, απαλή ζύμη.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω ελαφρά τα φορμάκια και στρώνω χαρτί ψησίματος. Χωρίζω τη ζύμη σε 4 κομμάτια και τα «στρώνω» στις ταρτιέρες, πατώντας με τα χέρια για να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα. Τρυπάω με ένα πιρούνι τη ζύμη, για να μη φουσκώσει με το ψήσιμο, και ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25΄.
  • Βήμα 5 Για την κρέμα: Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζω σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζω το μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, αποσύρω το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 1 ώρα τουλάχιστον, να κρυώσει και να σφίξει.
  • Βήμα 6 Μεταφέρω την κρύα κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω τις τάρτες.
  • Βήμα 7 Πασπαλίζω με λίγα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρω.

Related Posts

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Μελομακάρονα σοκολατένια

Μελομακάρονα σοκολατένια

35΄ 30΄ – 35΄ 40 κομμάτια κλασικού μεγέθους ή 60 – 70 μικρές μπουκιές – [printfriendly]   Ελλήνων γεύσεις στο Καρπενήσι. Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού 250 γρ. ελαιόλαδο 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη ½ κουτ. […]