Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

: 6-8
: 20 min
           
: 5 hr

Η εκτέλεση είναι παιχνιδάκι: γρήγορη, εύκολη, χωρίς κάποια δύσκολη τεχνική. Αν υπολογίσουμε σωστά το χρόνο προετοιμασίας θα την έχουμε έτοιμη μετά το φαγητό, ως επιδόρπιο. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε μα παγωτό βανίλια.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου cookies ψιλοθρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • Για τη διακόσμηση
  • γλυκό κουταλιού ή ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Στρώνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμα για τάρτες, με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου, με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Βήμα 2 Ανακατεύω καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, φτιάχνοντας ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι) και το απλώνω ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση και τα τοιχώματά της. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Για την κρέμα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζω να ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μείγμα.
  • Βήμα 4 Για την τάρτα: Αδειάζω την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζω τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες, μέχρι η κρέμα να σφίξει καλά.
  • Βήμα 5 Για να σερβίρω, σκορπίζω στην επιφάνεια της τάρτας γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μου (ιδιαίτερα ταιριάζουν τα εσπεριδοειδή, όπως πράσινο ή πορτοκαλί νεράντζι, πορτοκάλι ή περγαμόντο) ή πασπαλίζω με χονδροκοπανισμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδι ή φουντούκι.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe