Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

: 6-8
: 40 min
: 45 min
           
: 1 hr

Αν θέλετε μπορείτε, εκτός από κασέρι, να χρησιμοποιήσετε και ένα μείγμα διάφορων πικάντικων τυριών που αγαπάτε. Γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα τυριού κρέμα και την υπόλοιπη ποσότητα να την συμπληρώσετε με ανθότυρο ή μπλε τυρί ή κατίκι Δομοκού.

Υλικά
  • Για την τάρτα:
  • 80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • Για τη γέμιση:
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την τάρτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 2 Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24-26 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.
  • Βήμα 3 Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη.
  • Βήμα 4 Λαδώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα ή ένα ταψάκι με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Ψήνω την άδεια τάρτα για 20 λεπτά.
  • Βήμα 6 Για τη γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Απλώνω τα μανιτάρια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζω με τη ρίγανη, ραντίζω με το ελαιόλαδο και αλείφω την κρέμα σκόρδου. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Βήμα 7 Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C.
  • Βήμα 8 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τα τυριά, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω τα ψημένα μανιτάρια, ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Βήμα 9 Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.