Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ

: 6
: 30 min
: 45 min

Μεταμορφώνουμε τα κλασικά λαδερά φασολάκια σε μια τάρτα με ιδιαίτερη νοστιμιά, πλούσια γεύση και πρωτότυπη εμφάνιση.

Υλικά
  • 1 έτοιμο φύλλο ζύμη κουρού
  • Για τη γέμιση
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. φρέσκα φασολάκια, κατά προτίμηση τσαουλιά, πλυμένα, καθαρισμένα από ίνες και άκρες και κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φέτα μαλακή, λιωμένη με ένα πιρούνι
  • 300 γρ. κατίκι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγαλούτσικες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω τα φασολάκια, τα αλατίζω αμέσως και τα σοτάρω για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω 100 ml χλιαρό νερό και αφήνω τα φασολάκια να αχνιστούν για 5 – 7 λεπτά ή μέχρι να «πιουν» το νερό και να μαλακώσουν. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και αφήνω κατά μέρος, μέχρι τα φασολάκια να γίνουν χλιαρά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ βάζω τη λιωμένη φέτα, το κατίκι, τα αυγά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά για να φτιάξω ένα μείγμα λείο και κρεμώδες.
  • Βήμα 4 Στραγγίζω το μείγμα από φασολάκια σε μια λεπτή σήτα, το αδειάζω στο μπολ με την κρέμα φέτας και ανακατεύω καλά.Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 26 – 28 εκ. ή δύο μέτριες μακρόστενες φόρμες.
  • Βήμα 5 Απλώνω τη ζύμη κουρού στο ταψάκι, επάνω στο χαρτί, εφαρμόζοντας καλά στα τοιχώματα, και κόβω τα περισσεύματα. Αδειάζω στη ζύμη το μείγμα της γέμισης, ισιώνω την επιφάνεια και καλύπτω με τις φέτες ντομάτας.
  • Βήμα 6 Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, βάζω το ταψάκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω την τάρτα για 45 λεπτά. Τη σερβίρω χλιαρή.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe