Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

: 6-8
: 25 min
: 50 min

Τόσο αρωματική τάρτα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Άρωμα πορτοκαλιού θα πλημμυρίσει όλο το σπίτι και σίγουρα θα ξεσηκώσει τους πάντες.

Υλικά
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη σφολιάτα (ή 1 φύλλο ζύμης μπριζέ για γλυκιά τάρτα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο (όχι καυτό)
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 4 – 5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής- εναλλακτικά χρησιμοποιούμε 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι)
  • 250 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ και σε ζαχαροπλαστεία)
  • 5 μεγάλα και γλυκά πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα στις φέτες τους, τις οποίες καθαρίζουμε καλά από τις λευκές ίνες και τις μεμβράνες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο περίπου 28 εκ., καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα. Τραβάμε απαλά το φύλλο σφολιάτας με τα δάχτυλά μας (ή το απλώνουμε με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια) μέχρι να αποκτήσει όσο πιο στρογγυλό σχήμα γίνεται και πάχος περίπου ½ εκ. Το απλώνουμε μέσα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και το εφαρμόζουμε καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όση ζύμη εξέχει.
  • Βήμα 2 Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να γίνει πυκνόρρευστο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το εσάνς (ή το λικέρ) και την αμυγδαλόσκονη, πάντα χτυπώντας, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Τέλος, ρίχνουμε τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 3 Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα στη ζύμη. Στην επιφάνεια της κρέμας τοποθετούμε κυκλικά και με ωραίο τρόπο τις φέτες των πορτοκαλιών. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο και την ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει χλιαρή, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe