Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τάρτα με πορτοκάλια και μανταρίνια

Τάρτα με πορτοκάλια και μανταρίνια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
25΄ 50΄ 1 φόρμα διαμέτρου 28 εκ. [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Ναύπλιο
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού (ή 1 φύλλο ζύμης μπριζέ για γλυκιά τάρτα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ λιμοντσέλο
  • 250 γρ. αμυγδαλόσκονη (τη βρίσκουμε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ και σε ζαχαροπλαστεία)
  • 2 μεγάλα και γλυκά πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα στις φέτες τους, τις οποίες καθαρίζουμε καλά από τις λευκές ίνες και τις μεμβράνες
  • 3 μανταρίνια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα στις φέτες τους, τις οποίες καθαρίζουμε καλά από τις λευκές ίνες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες μαύρες Κορινθιακές
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
  • 20 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, για το βουτύρωμα της ταρτιέρας
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Ντύνω με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο περίπου 28 εκ., καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα. Τραβάω απαλά το φύλλο σφολιάτας με τα δάχτυλά μου (ή το απλώνω με τον πλάστη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια) μέχρι να αποκτήσει όσο πιο στρογγυλό σχήμα γίνεται και πάχος περίπου ½ εκ. Το απλώνω μέσα στη φόρμα (ή στο ταψάκι) και το εφαρμόζω καλά στον πυθμένα και στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβω όση ζύμη εξέχει και με ένα πιρούνι τρυπάω διάσπαρτα τη ζύμη.
Χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να γίνει πυκνόρρευστο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα και στη συνέχεια ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ και την αμυγδαλόσκονη, πάντα χτυπώντας, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα. Τέλος, ρίχνω τα κουκουνάρια και τις σταφίδες και ανακατεύω.
Αδειάζω την κρέμα στη φόρμα και την απλώνω ομοιόμορφα στη ζύμη. Στην επιφάνεια της κρέμας τοποθετώ κυκλικά και με ωραίο τρόπο τις φέτες των πορτοκαλιών και των μανταρινιών. Βάζω την τάρτα στο φούρνο και την ψήνω για περίπου 45 λεπτά (ψήσιμο πάνω κάτω). Δέκα λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, βγάζω την τάρτα από το φούρνο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Ξαναβάζω την τάρτα στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να καραμελώσει ελαφρώς η ζάχαρη.
Την βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να γίνει χλιαρή, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe