Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Τάρτα με ξερή ξινομυζήθρα και κολοκύθια

Τάρτα με ξερή ξινομυζήθρα και κολοκύθια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 45´-50´ 4-6 μερίδες [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στην Κω.
Υλικά Εκτέλεση
  • 6-8 κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 200 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
  • 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω λίγη πάπρικα για να το αρωματίσω. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνω. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτω το ζωμό και 1 φλυτζανάκι νερό. Αφήνω να βράσει για 2-3 λεπτά. Κλείνω τη φωτιά και προσθέτω την ξινομυζήθρα και τη μισή γραβιέρα.
Σε ένα μπολ, χτυπάω τα αυγά με 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτω το μίγμα στα κολοκυθάκια και ανακατεύω καλά.
Λαδώνω ένα ταψάκι και στρώνω το φύλλο σφολιάτας. Κάνω τρύπες με ένα πιρούνι για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Στο μίγμα με τα κολοκυθάκια προσθέτω τον άνιθο, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μίγμα επάνω στο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κουτάλι στρώνω καλά τη γέμιση να απλωθεί παντού. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και λίγη ακόμη πάπρικα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 με 50 λεπτά.