Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

: 6-8
: 40 min
: 35 min

Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού (ή 1 φύλλο σφολιάτας)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για το άλειμμα
  • Για τη γέμιση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, ξεπλυμένα και καλά στραγγισμένα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
  • ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Αλείφω με ελαιόλαδο δύο μικρού μεγέθους ταρτιέρες με διάμετρο 12 – 14 εκ. Κόβω το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας) στη μέση και στρώνω κάθε κομμάτι σε μία ταρτιέρα, εφαρμόζοντας καλά και στα τοιχώματα. Κόβω με ένα μαχαιράκι τα περισσεύματα. Τρυπάω τις ζύμες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Βήμα 2 Γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ χαμηλή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το σκόρδο. Στο τέλος, πασπαλίζω με τη ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βήμα 3 Πολτοποιώ τις αντζούγιες και την κάππαρη στο μπλέντερ ή στο μούλτι, προσθέτω το θυμάρι και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Βγάζω τις ζύμες από το ψυγείο, αφαιρώ τις μεμβράνες και μοιράζω το μείγμα των κρεμμυδιών στο εσωτερικό κάθε τάρτας. Τα στρώνω ομοιόμορφα και από πάνω μοιράζω τον πολτό αντζούγιας-κάππαρης. Σκορπίζω τις ελιές σε κάθε τάρτα και ψήνω για περίπου 35 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Τις σερβίρω ζεστές ή κρύες.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑΣ

Ένα ιδιαίτερο μεζεδάκι για ούζο ή τσίπουρο. Γίνεται πολύ γρήγορα και οι αντζούγιες κάνουν τη διαφορά. Δίνουν γεύση και χρώμα στα μανιτάρια.



Subscribe