Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

: 6
: 30 min
: 50 min

Αν θέλουμε η ζύμη μας να μην μουσκέψει και μαλακώσει από την υγρασία της γέμισης πρέπει το μείγμα να είναι χλιαρό ή κρύο και όχι ζεστό.

Υλικά
  • Για την τάρτα
  • 1 φύλλο ζύμη κουρού ή 1 φύλλο σφολιάτα (στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak, για την ταρτιέρα
  • Για τη γέμιση
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • 300 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ. κατίκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 26 εκ. Στρώνω εκεί προσεκτικά το φύλλο κουρού (ή σφολιάτας), φροντίζοντας να το εφαρμόσω καλά και στα τοιχώματα και κόβω τα περισσεύματα ζύμης με ένα μαχαιράκι. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, σκεπάζω τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Βήμα 2 Γέμιση: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Αλατοπιπερώνω, σοτάρω για άλλο 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις ελιές και τη φέτα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά, τη μουστάρδα, το κατίκι, την κρέμα γάλακτος, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 4 Τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω την ταρτιέρα με τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Αδειάζω εκεί το μείγμα της γέμισης και το ισιώνω με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Βήμα 5 Ψήνω την τάρτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει και η γέμιση να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. Τη σερβίρω ζεστή (όχι καυτή) ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύω με μια ντοματοσαλάτα.

Related Posts