Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

: 6
: 1 hr
: 40 min

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.

Υλικά
  • Για τη βάση
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ με γιαούρτι ή με ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για τη φόρμα
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κύβους των 2 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένο σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη βάση: Λαδώνω ελαφρά μια ταρτιέρα με διάμετρο 26 – 28 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο ζύμης, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, την καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσω τη γέμιση.
  • Βήμα 2 Για τη γέμιση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνω εκεί τους κύβους κολοκύθας και κρεμμυδιού. Τους ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (δεν θα μαλακώσουν ιδιαίτερα, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα ψήσω την τάρτα). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως τους καυτούς κύβους με το ½ κουταλάκι κύμινο. Τους ανακατεύω μέσα στο ταψί και τους αφήνω να κρυώσουν λίγο.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το υπόλοιπο κύμινο, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω την κολοκύθα και τα κρεμμύδια και ανακατεύω απαλά.
  • Βήμα 4 Για την τάρτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βγάζω από το ψυγείο τη φόρμα με τη ζύμη, αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη και αδειάζω τη γέμιση στη ζύμη. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω ζεστή.

Related Posts

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

ΦΑΚΟΡΥΖΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Αν έχετε βαρεθεί τις φακές σούπα μπορείτε να τις απολαύσετε σε ένα πολύ νόστιμο καθημερινό φαγάκι, πλούσιο και χορταστικό.

Αλμυρές Τάρτες και Πίτες

Αλμυρές Τάρτες και Πίτες

“Κοσμοπολίτικες” τάρτες, πεντανόστιμες πίτες Οι αλμυρές τάρτες και πίτες, το αγαπημένο μου μαγειρικό θέμα. Το πόσο δύσκολο μου ήταν, βέβαια, να επιλέξω τις συγκεκριμένες τάρτες και πίτες μόνο οι συνεργάτες που δούλεψαν γι’ αυτό το βιβλίο το ξέρουν. Τους ταλαιπώρησα με τις συχνές αλλαγές των […]