destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΚΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΦΙΣΤΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΣΥΚΑ

: 6-8
: 20 min
: 50 min

Η ιδιαιτερότητα αυτής της πεντανόστιμης τάρτας είναι η βάση της, φτιαγμένη από έναν παχύρρευστο χυλό με βάση τη σκόνη αμυγδάλου και φιστικιού και δεν μοιάζει καθόλου με την κλασική ζύμη μπριζέ. Στην εποχή τους χρησιμοποιήστε φρέσκα σύκα, αλλιώς βάλτε δαμάσκηνα, βερίκοκα, αχλάδια κ.ά.

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο, χωρίς να το αφήσω να κάψει
  • 80 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 80 γρ. αμυγδαλόσκονη (θα τη βρείτε και έτοιμη, σε σακουλάκια, στα ράφια των σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλή σκόνη
  • Για τη γέμιση
  • 10 – 12 μεγάλα φρέσκα σύκα της αρεσκείας σας, καλά πλυμένα, όχι καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ανοιχτόχρωμο και αφράτο. Προσθέτω το βούτυρο, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη και τη σκόνη φιστικιών και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα ομοιογενές και λείο. Το μείγμα αυτό θα μοιάζει με παχύ χυλό και όχι με κλασική ζύμη τάρτας.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς και αλευρώνω μια ταρτιέρα (ή ένα στρογγυλό ταψάκι) με διάμετρο 24 εκ. και αδειάζω εκεί το μείγμα. Από πάνω τοποθετώ με όμορφο τρόπο τα κομμένα σύκα και τα πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Ψήνω την τάρτα για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!

ΣΥΚΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

ΣΥΚΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ

Πράσινα βασιλικά ή μαύρα; Μικρά ή μεγάλα; Καθαρισμένα ή με τη φλούδα τους; Από το μανάβη και τη λαϊκή ή από το δέντρο; Τι σημασία έχει; Όταν πρόκειται για τα τόσο αγαπητά μας σύκα, δεν κάνουμε διακρίσεις. Το σαρκώδες φρούτο το απολαμβάνουμε κυρίως σκέτο, αλλά […]