20΄ | 12΄ | 4 μερίδες | – | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μεσσηνία! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
|
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλένω τα σύκα και τα σκουπίζω. Στο πάνω μέρος χαράζω ένα σταυρό με ένα μαχαιράκι, και τα πιέζω λίγο να ανοίξουν. Βουτυρώνω ένα ταψάκι ή μια φόρμα για κέικ και τοποθετώ εκεί τα ανοιγμένα σύκα. Σε ένα μπολ ετοιμάζω την αμυγδαλόκρεμα. Χτυπάω με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω το τσίπουρο και ανακατεύω. Με ένα κουτάλι γεμίζω τα σύκα με το μίγμα των αυγών. Σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα και τέλος ραντίζω με το βαλσαμικό με μέλι. Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 12 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και σερβίρω τα σύκα με το ζουμί τους και αν θέλω με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. |