Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σύκα στο φούρνο γεμιστά με αμυγδαλόκρεμα

Σύκα στο φούρνο γεμιστά με αμυγδαλόκρεμα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 12΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μεσσηνία!
Υλικά Εκτέλεση
  • 12 σύκα μαύρα μεγάλα
  • 100 γρ. κόκκινα φρούτα δάσους σε κονσέρβα
  • 3 αυγά, κατά προτίμιση βιολογικά
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + 25 γρ. για το ταψάκι
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή λικέρ μαστίχας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ξύδι βαλσάμικο με μέλι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πλένω τα σύκα και τα σκουπίζω. Στο πάνω μέρος χαράζω ένα σταυρό με ένα μαχαιράκι, και τα πιέζω λίγο να ανοίξουν. Βουτυρώνω ένα ταψάκι ή μια φόρμα για κέικ και τοποθετώ εκεί τα ανοιγμένα σύκα.
Σε ένα μπολ ετοιμάζω την αμυγδαλόκρεμα. Χτυπάω με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και το βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, απαλή κρέμα. Τέλος, προσθέτω το τσίπουρο και ανακατεύω.
Με ένα κουτάλι γεμίζω τα σύκα με το μίγμα των αυγών. Σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα και τέλος ραντίζω με το βαλσαμικό με μέλι.
Βάζω το ταψάκι στο φούρνο και ψήνω για 12 λεπτά.
Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο και σερβίρω τα σύκα με το ζουμί τους και αν θέλω με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe