Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΤΡΙΦΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 10 min
: 40 min

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
  • 60 γρ. Μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. χαβιάρι πιπεριάς (καυτερό), Μπέλλης
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου. Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Με ένα μαχαίρι απλώνω το χαβιάρι πιπεριάς στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και αρκετό δυόσμο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
  • Βήμα 3 Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με χαβιάρι) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα. Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες. Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
  • Βήμα 4 Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια της πίτας και ψήνω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω την πίτα, σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Related Posts

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.



Subscribe