Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

: 6-8
: 15 min
: 45 min
           
: 30 min

Πουρέ κάστανο, βρίσκουμε όλες τις γιορτές στα σούπερ μάρκετ. Αν θέλετε φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας, βάζοντας 1 κιλό βρασμένα κάστανα με 200 γρ. ζάχαρη και 1.200 ml νερό να βράσουν για μισή ώρα.

Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας βουτύρου, Ζύμη Ψαχνών
  • 1 ασπράδι, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. πουρέ κάστανο (θα το βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο και κρύο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Καραμελωμένα φουντούκια
  • 100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω τον πουρέ κάστανο σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα, το λιωμένο βούτυρο, τις σταγόνες σοκολάτας, τα φουντούκια, το αυγό, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Ανακατεύω καλά, σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Βήμα 2 Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτα και το αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο, την αδειάζω στο κέντρο της σφολιάτας. Απλώνω τη γέμιση αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά από την περιφέρεια. Αλείφω με χτυπημένο αυγό τα 2 εκατοστά της περιμέτρου και αφήνω τη σφολιάτα στην άκρη. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το αφήνω επάνω στο αντικολλητικό χαρτί και με το ροδάκι, «κόβω» την σφολιάτα, δημιουργώντας ένα διάτρητο σχέδιο. Σηκώνω με προσοχή την σφολιάτα μαζί με το χαρτί και καλύπτω την γέμιση. Πιέζω στις άκρες για να κολλήσει καλά.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω την πίτα (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) σε μια λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω την πίτα με το ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την σφολιατόπιτα να κρυώσει σε σχάρα. Βάζω στο μούλτι λίγα καραμελωμένα φουντούκια και τα θρυμματίζω. Σκορπίζω τα φουντούκια επάνω στην πίτα και κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω αμέσως.
  • Βήμα 5 Καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω τη ζάχαρη και το νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να καραμελώσει (περίπου 8 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω γρήγορα για να αλειφθούν με την καραμέλα. Αδειάζω σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και αφήνω την καραμέλα να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.



Subscribe