Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ & ΜΠΙΣΚΟΤΟ

: 8
: 15 min
: 30 min

Γρήγορο γλυκάκι που μπορείτε να φτιάξετε και με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, αχλάδια ή μήλα. Αρκεί να ακολουθήσετε την τεχνική του καραμελώματος σε σιρόπι. Μην ξεχάσετε να διαφοροποιήσετε τους χρόνους καραμελώματος, ανάλογα με το φρούτο.

Υλικά
  • 1½ φύλλο σφολιάτας βουτύρου ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. μπισκότα πολύσπορα ΒΙΟΛΑΝΤΑ
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK, μαλακωμένο
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 150 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 αυγό
  • 4 μανταρίνια, βιολογικά ακέρωτα
  • Για το σιρόπι
  • 300 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • Για τη διακόσμηση:
  • Μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τα μανταρίνια: Βάζω τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνω να βράσουν για 4 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Πλένω τα μανταρίνια, τα κόβω σε λεπτές στρογγυλές φέτες (χωρίς να αφαιρέσω τη φλούδα τους), και τα ρίχνω στο σιρόπι. Βράζω για 2-3 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Για τις σφολιάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Βήμα 3 Ανοίγω τη σφολιάτα βουτύρου και με ένα μαχαίρι κόβω πρώτα από τη μακριά πλευρά στη μέση. Κατόπιν, κόβω κάθετα σε 4 σημεία, δημιουργώντας 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια σφολιάτας. Μεταφέρω τα παραλληλόγραμμα φύλλα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω λεπτές λωρίδες 1 εκ., τις οποίες κολλάω στην περιφέρεια κάθε κομματιού, έτσι ώστε να δημιουργήσω ένα υπερηψωμένο στεφάνι.
  • Βήμα 4 Βάζω το μούλτι τα μπισκότα, το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και το αλεύρι και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας σε κάθε σφολιάτα και «τακτοποιώ» φέτες από τις κλημεντίνες.
  • Βήμα 5 Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζω τις σφολιάτες από το φούρνο και τις μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσουν. Αλείφω την επιφάνεια με μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]



Subscribe