Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Στριφτοπιτάρια με χόρτα & κασέρι

Στριφτοπιτάρια με χόρτα & κασέρι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 30΄ – 35΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Κοζάνη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 12 φύλλα κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1½ κιλό χόρτα (καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα & σπανάκι)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καθαρίζω και πλένω πολύ καλά τα χόρτα. Τα χοντροκόβω και τα βάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι. Τα αλατίζω γενναιόδωρα και αρχίζω να τρίβω τα χόρτα για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα αφήνω για 15 λεπτά να στραγγίξουν καλά.
Στύβω καλά τα χόρτα και τα μεταφέρω σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα χτυπημένα αυγά, το κασέρι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω καλά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Απλώνω ένα φύλλο κρούστας επάνω στον πάγκο και το αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζω με ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφω κι αυτό. Απλώνω κατά μήκος της μακριάς πλευράς, 4-5 κουταλιές από τη γέμιση και ρολάρω το φύλλο δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Στρίφω το μπαστούνι και να φτιάξω ένα σαλίγκαρο.
Αλείφω με βούτυρο 1 ατομική ταρτιέρα και τοποθετώ εκεί το σαλίγκαρο. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Μεταφέρω τις ταρτιέρες σε μια λαμαρίνα του φούρνου και αλείφω με λίγο βούτυρο.
Ψήνω τα στριφοπιτάρια για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Related Posts

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

1. Η επιτυχία μιας τάρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζύμη, γι’ αυτό τη φτιάχνω πάντα μόνη μου και το ίδιο συμβουλεύω ακόμη και τους «πρωτάρηδες. Για την παρασκευή της, διαλέγω πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. 2. Ζυμώνω γρήγορα το μείγμα, χωρίς να […]



Subscribe