Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 6
: 10 min
: 20 min
           
: 20 min

Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο πέστο, δικό σας, φτιαγμένο με όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλετε.

Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγώνετε το ένα από τα δύο κομμάτια που περιέχει το πακέτο και φυλάτε το άλλο στην κατάψυξη, για άλλη συνταγή)
  • 2 – 3 κουταλιές έτοιμη πάστα λιαστής ντομάτας
  • 2 – 3 κουταλιές έτοιμο πέστο βασιλικού
  • 1 – 2 κουταλιές ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γκούντα ή έμμενταλ ή πικάντικο κασέρι, τριμμένο
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού, ελαφρώς χτυπημένος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Απλώνω το φύλλο της σφολιάτας σε επίπεδη και καθαρή επιφάνεια. Αλείφω το μισό φύλλο με τον πάστα λιαστής ντομάτας και το υπόλοιπο το αλείφω με το πέστο. Αν οι πάστες είναι πολύ πυκνές και δεν αλείφονται εύκολα, τις αραιώνω λίγο με το ελαιόλαδο.
  • Βήμα 2 Πασπαλίζω όλο το φύλλο με το τριμμένο τυρί και το τυλίγω σε αρκετά σφικτό ρολό, κατά μήκος του.
  • Βήμα 3 Κόβω το ρολό με κοφτερό μαχαίρι (χωρίς δόντια) σε φέτες πάχους 1½ εκ. και τις ξαπλώνω σε μια λαμαρίνα (ή σε ένα μεγάλο ταψί), στο οποίο έχω στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Βήμα 4 Αλείφω τη σφολιάτα κάθε φέτας με το χτυπημένο κρόκο και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν λίγο οι φέτες.
  • Βήμα 5 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα στριφτάρια για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα. Τα σερβίρω χλιαρά ή ζεστά.

Related Posts

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Μια χωριάτικη πίτσα με φρέσκα κολοκυθάκια και πικάντικο λουκάνικο. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό σας αρέσει, π.χ. πιπεριά, μανιτάρια ή και μελιτζάνα ελαφρά τηγανισμένη.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Αν δεν σας αρέσει το κύμινο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τζίντζερ ή κάρυ. Ταιριάζουν εξίσου καλά και τα δύο.