Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΤΕΦΑΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

: 4-6
: 20 min
: 45 min

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».

Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 1½ φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φετάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 500 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 1 γρ. σαφράν σε σκόνη
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε μια πετσέτα και το λαδώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω. Συνεχίζω με όλα τα χωριάτικα φύλλα και αφήνω αλάδωτο το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 3 Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  • Βήμα 4 Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μίγμα να μισοκρυώσει.
  • Βήμα 5 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γιαούρτι, το σαφράν, το Σαν Μιχάλη και το κουκουνάρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζω και διορθώνω με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 7 Ξεσκεπάζω τα λαδωμένα φύλλα. Βάζω τη γέμιση στην μακριά πλευρά των φύλλων, δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με την βοήθεια της κάτω πετσέτας, σηκώνω τα φύλλα και φτιάχνω ένα ρολό, όχι πολύ σφιχτό. Με προσοχή γυρίζω τις άκρες του ρολού και τις ενώνω.
  • Βήμα 8 Μεταφέρω με προσοχή το ρολό σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ (αυτή με την τρύπα). Λαδώνω καλά το ρολό με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει.
  • Βήμα 9 Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα και τα δύο αυγά που έχω για το ψήσιμο. Με ένα κουτάλι ραντίζω με αυτό το μίγμα το ρολό και βάζω τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Βήμα 10 Αφήνω το ρολό για 10 λεπτά πριν το βγάλω από την φόρμα και στολίζω με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Related Posts

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ…

Τώρα είναι η εποχή τους! Τώρα λοιπόν είναι η ιδανική εποχή να αιχμαλωτίσουμε την ευωδιά τους σε χίλιες δυο νοστιμιές όπως λεμονάδα, λεμονόκρεμα, λεμονάκια στο αλάτι από το Μαρόκο. Δείτε επίσης πώς με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού θα μεταμορφώσετε το πιο απλό […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]