Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ

: 4
: 15 min
: 30 min
           
: 40 min

Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 9-10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
  • 260 ml νερό χλιαρό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδες
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω την μαγιά και το νερό. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Βήμα 2 Βάζω σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ με τον γάτζο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαστίχα. Ανακατεύω και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνω δυνατά για 7-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, ελαστική ζύμη. Αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 4 Ρίχνω τις σταφίδες στο μπολ με τη ζύμη και ξαναζυμώνω μέχρι να ενσωματωθούν. Κόβω τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πλάθω σε καρβελάκια.
  • Βήμα 5 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρω εκεί τα καρβελάκια. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  • Βήμα 6 Αλείφω με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  • Βήμα 7 Ψήνω τα καρβελάκια για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Βήμα 8 Τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Related Posts

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]



Subscribe