Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER

: 6
: 10 min
: 15 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Υλικά
  • 250 γρ. κιμά βοδινό (άπαχο)
  • 250 γρ. κιμά βοδινό (με λίπος)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 ml μπύρα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 6 φέτες τυρί Arla havarti
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 6 ψωμάκια για burger
  • 6 φύλλα μαρουλιού, πλυμμένα και σκουπισμένα καλά
  • κέτσαπ, για το σερβίρισμα
  • αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το αβγό, την κρέμα γάλακτος, την μπύρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 4 Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα καλά και βάζουμε τα μπιφτέκια και τις ροδέλες κρεμμυδιού να ψηθούν.
  • Βήμα 5 Μεταφέρουμε τα μπιφέκια σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε κάθε ένα από 1 φέτα Havarti. Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Βήμα 6 Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στην γκριλιέρα. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ, στρώνουμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το Havarti, την ντοματα, τις ψημένες ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμιού και σερβίρουμε.

Related Posts

Το καινούριο ‘After Midnight Rate’ του ξενοδοχείου St.George Lycabettus και οι προτάσεις του Νοεμβρίου!

Το καινούριο ‘After Midnight Rate’ του ξενοδοχείου St.George Lycabettus και οι προτάσεις του Νοεμβρίου!

Don’t Drink and Drive, Check-in After midnight! Όταν το σπίτι σας φαίνεται μακριά μετά από την έξοδό σας στο κέντρο, υπάρχει λύση ! Το καινούριο ‘check-in after midnight rate’ στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus. Ένα ειδικό πιο οικονομικό rate για όσους θέλουν να κάνουν check in […]

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με πουρέ ψητή κολοκύθας

 20΄ 40΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ένα τραπέζι Ελλάδα… στη Ζάκυνθο Υλικά Εκτέλεση 16 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια  (όχι ολόκληρα τα μπούτια,αλλά μόνο τα στρουμπουλά άκρα τους, τα οποία λέγονται και κοπανάκια. Θα τα αγοράσουμε είτε από το κρεοπωλείο με το κιλό είτε θα τα βρούμε […]