ΣΠΙΤΙΚΟ BURGER
[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018
Υλικά
- 250 γρ. κιμά βοδινό (άπαχο)
- 250 γρ. κιμά βοδινό (με λίπος)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50 ml μπύρα
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
- 1 αβγό
- 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 6 φέτες τυρί Arla havarti
- 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 6 ψωμάκια για burger
- 6 φύλλα μαρουλιού, πλυμμένα και σκουπισμένα καλά
- κέτσαπ, για το σερβίρισμα
- αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Βήμα 2 Σε ένα μπολ βάζουμε τους κιμάδες, το αβγό, την κρέμα γάλακτος, την μπύρα, το σοταρισμένο κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βήμα 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 4 Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα καλά και βάζουμε τα μπιφτέκια και τις ροδέλες κρεμμυδιού να ψηθούν.
- Βήμα 5 Μεταφέρουμε τα μπιφέκια σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε κάθε ένα από 1 φέτα Havarti. Ψήνουμε στο φούρνο για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βήμα 6 Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια στην γκριλιέρα. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ, στρώνουμε το μαρούλι, το μπιφτέκι με το Havarti, την ντοματα, τις ψημένες ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμιού και σερβίρουμε.