destination taste!

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 10 min
: 15 min

Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.

Υλικά
  • 2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια (κάθε ματσάκι αποτελείται από 10 – 14 σπαράγγια, ανάλογα με το μέγεθος)
  • ½ ματσάκι μάραθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το ταψάκι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών και αφαιρώ τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω πατάτες. Τα πλένω καλά.
  • Βήμα 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει ρίχνω τα σπαράγγια, δεμένα, όλα μαζί σε ματσάκι. Τα βράζω για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό για να παραμείνουν τραγανά και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και στρώνω εκεί τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω αραδιάζω τα σπαράγγια και περιχύνω με το ελαιόλαδο. Τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και σκορπίζω τον μάραθο.
  • Βήμα 4 Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενωθούν εντελώς. Περιχύνω τα σπαράγγια, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΜΙΛΦΕΪΓ ΑΠΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Το ιδανικό κέικ για το γλύκισμα αυτό είναι το κέικ σοκολάτας ή κέικ με σταφίδες και σοκολάτα ή κέικ με ξηρούς καρπούς. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε τσουρέκι.

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!



Subscribe