Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

: 4
: 10 min
: 15 min

Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.

Υλικά
  • 2 ματσάκια φρέσκα πράσινα σπαράγγια (κάθε ματσάκι αποτελείται από 10 – 14 σπαράγγια, ανάλογα με το μέγεθος)
  • ½ ματσάκι μάραθος, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το ταψάκι
  • Για το ντρέσινγκ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Κόβω τις σκληρές άκρες των κοτσανιών των σπαραγγιών και αφαιρώ τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω πατάτες. Τα πλένω καλά.
  • Βήμα 2 Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει ρίχνω τα σπαράγγια, δεμένα, όλα μαζί σε ματσάκι. Τα βράζω για 5 – 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω αμέσως με κρύο νερό για να παραμείνουν τραγανά και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το γκριλ. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψάκι, κατά προτίμηση αντικολλητικό και στρώνω εκεί τις μισές φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω αραδιάζω τα σπαράγγια και περιχύνω με το ελαιόλαδο. Τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα, μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού. Από πάνω απλώνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και σκορπίζω τον μάραθο.
  • Βήμα 4 Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά, χωρίς να είναι απαραίτητο να ενωθούν εντελώς. Περιχύνω τα σπαράγγια, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο σερβίρεται άνετα σαν κύριο, μαζί με μια σαλάτα εποχής.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]