Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4
: 15 min
: 12 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ:Μια πολύ γευστική συνταγή της αγαπημένης μας Ντίνας με υψηλότατη διατροφική αξία! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός από πιάτο υψηλής αντιοξειδωτικής ισχύος (ORAC) και ως αφροδισιακό, αφού περιλαμβάνει άφθονη βιταμίνη Ε & ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά που περιλαμβάνονται στον τόνο με τις θαυμάσιες θρεπτικές ιδιότητες τους. Η παρουσία του βουτύρου στη συνταγή την αποθεώνει διατροφικά με δεδομένη την πολύ υψηλή περιεκτικότητα του στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D, σε βιταμίνη Α για πιο υγιές δέρμα και μαλλιά και βέβαια σε ασβέστιο για γερά οστά. Ο συνδυασμός του ασβεστίου με τη βιταμίνη D εκτός από το γεγονός ότι περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης συμβάλει και στη διαμόρφωση ενός πολύ ισχυρού ανοσοποιητικού, που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη αυτή τη χρονική περίοδο κινδύνου από τον κορωνoϊό.

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, Lurpak + λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • ½ κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, αποφλοιωμένα, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα ψιλοκόψετε
  • 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • τα φύλλα από 1 ολόκληρο ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 200 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό, καλά στραγγισμένο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  • Βήμα 2 Στο μεταξύ, σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν (ιδιαίτερα το σκόρδο γιατί πικρίζει). Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους και, όταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Προσθέτω το πετιμέζι, νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Στραγγίζω καλά τα ζυμαρικά, τα ρίχνω στη σάλτσα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αδειάζω τα ζυμαρικά σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος και σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια, τα φύλλα του βασιλικού και τον τόνο. Πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και ψήνω για 10-12 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Το πιο αγαπημένο είδος από όλη την γκάμα των ζυμαρικών. Όταν εμείς λέμε «μακαρονάδα» πάντα φανταζόμαστε ένα τεράστιο πιάτο με σπαγγέτι και μπόλικη σάλτσα. Σας έχω τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, γρήγορες και πολύ πολύ χορταστικές. Απολαύστε τες! Σπαγγέτι με πικάντικη μπολονέζ με 2 λουκάνικα, […]

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΓΑΤΟΝΙ & ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Κυριακάτικο, μαμαδίστικο και πεντανόστιμο φαγάκι που είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τον κόπο του.