Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Συνταγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αφροδισιακό», αφού τα μύδια προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά με τις θαυμάσιες ιδιότητές τους. Από την άλλη, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν εξαίσια θρεπτική αξία, βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και μεταβολίζονται, αφομοιώνονται και χωνεύονται πιο αργά σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες των γλυκών και των φρούτων. Ακόμα παρέχουν γλυκόζη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας καύσιμο για το νευρικό σύστημα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους μυς. Τέλος, σημαντική είναι και η παρουσία του βουτύρου αφού περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βιταμίνες Κ και D, λεκιθίνη, ιώδιο, και χολίνη. Το σύνολο των ουσιών αυτών προσφέρουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο βούτυρο που είναι ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα.

Υλικά
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 400 γρ. βιολογικό σπαγγέτι ολικής άλεσης Νο 6, ΗΛΙΟΣ
  • 600 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες ή από κονσέρβα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το σκόρδο, την πιπερίτσα και την πάπρικα και σοτάρω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τις ντομάτες και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με πιπέρι (δεν αλατίζω) και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Βάζω τα μύδια σε μια κατσαρόλα, σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Βγάζω τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το υγρό που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
  • Βήμα 3 Επαναφέρω το γουόκ με τη σάλτσα στη φωτιά, προσθέτω το σουρωμένο υγρό και βράζω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε και τα μεταφέρω στο γουόκ με τα μύδια. Ανακατεύω απαλά, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΑΣΤΑΝΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ…

ΚΑΣΤΑΝΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΜΕΝΑ…

Μια ανάσα είναι τα Χριστούγεννα και το μυαλό τρέχει σε μαγειρέματα και γλυκίσματα με κάστανα -τι πιο χειμωνιάτικο και γιορτινό άλλωστε; Στις λαϊκές αγορές και τα μανάβικα θα βρείτε κάστανα από πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως από το Πήλιο, την Εύβοια και την Αρκαδία. Μιλάω […]

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Με την ίδια συνταγή για την κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε πορτοκαλόκρεμα, μανταρινόκρεμα ή ακόμη και με χυμό γκρέιπφρουτ.