Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

: 4
: 10 min
: 20 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτότυπη πρόταση με ιδιαίτερη διατροφική αξία, από την αγαπημένη μας Ντίνα. Τα σπαγγέτι παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β (Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη), οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Ταυτόχρονα, περιέχουν και ποσότητες σιδήρου (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιου (ισχυρότατο έμμεσο αντιοξειδωτικό), ασβεστίου (ενδυνάμωση οστών) και φωσφόρου (ενισχύει την όραση). Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών, και κυρίως των πρόδρομων αυτής ουσιών, των καροτενοειδών (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών (π.χ. κερκετίνη, κατεχίνη, επικατεχίνη), τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προστατεύουν τα αγγεία, εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης. Είναι δε πολύ χρήσιμα για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Η παρουσία του αγελαδινού βουτύρου και του μπλε τυριού Δανίας Castello Danablu εκτοξεύει όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D και σε ασβέστιο για πιο γερά οστά. Ο συνδυασμός αυτών θρεπτικών συστατικών περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και παράλληλα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό.

Υλικά
  • 1 πακέτο σπαγετίνη 10, ΗΛΙΟΣ
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 180 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 8-10 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, Arla
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζω τα σπαγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Βάζω ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το μπέικον. Σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω σε ένα πιάτο. Ρίχνω στο γουόκ το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και προσθέτω τα βερίκοκα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  • Βήμα 3 Προσθέτω στο γουόκ τα βρασμένα ζυμαρικά, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν και αδειάζω σε μια πιατέλα.
  • Βήμα 4 Θρυμματίζω το μπλε τυρί και το σκορπίζω μαζί με φύλλα φρέσκιας ρίγανης επάνω στα ζυμαρικά. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είναι χορταστικά, αντικαθιστούν τέλεια το κρέας, είναι απίθανα νόστιμα, και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Για να μην αναφέρω ότι υπάρχουν ένα σωρό είδη για να διαλέξετε, από τα μικρά λευκά «κουμπιά», μέχρι τα άγρια, αποξηραμένα. Είναι οικονομικά (τα περισσότερα), ιδανικά για χορτοφάγους, πλούσια σε πολύτιμη […]

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

Τούρτα πατάτας με μανιτάρια και μπέικον

20΄ 1 ώρα + 15΄ 4 μερίδες – [printfriendly]   Ελλήνων Γεύσεις στον Χολομώντα (8/12/2013) Υλικά Εκτέλεση 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ½ εκ. ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 500 γρ. μίξη από διάφορα μανιτάρια –πλευρώτους, πορτομπέλο, λευκά 4 κρεμμύδια ξερά καθαρισμένα […]