Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

: 4
: 10 min
: 40 min

Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να νοστιμίσουμε το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού με κάρι ή σαφράν.

Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 300 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα, ανακατεμένo με 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένο τυρί για μακαρόνια, της αρεσκείας μας (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και κρατάω κατά μέρος 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω τα μανιτάρια με ένα καθαρό, νοτισμένο πανάκι. Κόβω τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια στη μέση και τα πλευρότους σε μέτρια κομμάτια.
  • Βήμα 3 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα μανιτάρια (λευκά και πλευρότους ανακατεμένα) μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλουν να ροδίσουν. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι και αρωματίζω με το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω το μαϊντανό και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, μαζί με το νερό τους που κράτησα κατά μέρος. Ρίχνω το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού, βάζω ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύω για άλλα 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Βήμα 5 Σερβίρω αμέσως και πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.