ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ 2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Η μπολονέζ είναι από τις πιο αγαπημένες σάλτσες των Ελλήνων. Εγώ σας δίνω μια πιο μοντέρνα εκδοχή της με συνδυασμό από δύο λουκάνικα, που σίγουρα θα την απολαύσετε.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 250 γρ. λουκάνικα μοσχαρίσια
- 250 γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 250 γρ. χυμό ντομάτας
- 150 ml κρασί κόκκινο
- 150 ml ζωμό κρέατος
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- 300 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Με ένα μεγάλο μαχαίρι, χαράζω τα λουκάνικα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ρίχνω τη γέμιση σε ένα μπολ και την «διαλύω» με ένα πηρούνι.
- Βήμα 2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο τις λιαστές ντομάτες, και το τσίλι και 1 λεπτό αργότερα τα διαλυμένα λουκάνικα. Σοτάρω για 5 λεπτά και σβήνω με το κρασί, αφήνοντάς το να πάρει 1-2 βράσεις. Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, τη ρίγανη, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Βήμα 3 Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 30 λεπτά χωρίς να κοχλάζει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 4 Βράζω τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνω 3 λεπτά νωρίτερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
- Βήμα 5 Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα σπαγγέτι. Ανακατεύω καλά με 2 πηρούνια και αδειάζω το μείγμα σένα μεγάλο σκεύος. Πασπαλίζω με το πεκορίνο και ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.