Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σπαγγέτι με αυθεντική μπολονέζ

Σπαγγέτι με αυθεντική μπολονέζ
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 1 ώρα 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. μοσχάρι (από ποντίκι), κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους (όχι κιμάς)
  • 50 γρ. μπέικον σε 1 φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 
  • 10 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml ζωμό κρέατος
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το μπέικον και το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτω το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και 1 λεπτό αργότερα τους κύβους του κρέατος. Σοτάρω για 5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να πάρει 1-2 βράσει. Προσθέτω το ζωμό, τα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, την κανέλα, τη δάφνη, το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
Αφήνω να πάρει 1-2 δυνατές βράσεις και χαμηλώνω τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει η σάλτσα για 1 ώρα χωρίς να κοχλάζει.
Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε, τα σουρώνω και τα στρώνω σε μια μεγάλη πιατέλα.
Αποσύρω τη σάλτσα από τη φωτιά. Προσθέτω την κρέμα βαλσαμικού και ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη σάλτσα επάνω στα σπαγγέτι και σερβίρω. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα.

Related Posts

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]



Subscribe