Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σούπα κολοκύθας

Σούπα κολοκύθας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 2 ώρες 4 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Εύβοια!
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 στρογγυλή κολοκύθα (2,5 κιλών)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη
  • 60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Με ένα μαχαίρι μεγάλο και κοφτερό, κόβω καπέλο άνοιγμα στη κολοκύθα. Αφαιρώ τα σπόρια και τις ίνες.
Με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνω την σάρκα της κολοκύθας όσο μπορώ.
Προσθέτω μέσα στην κολοκύθα το κρεμμύδι, το πράσο, το μήλο, τα μπαχάρια, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνω νερό μέχρι το μέσο της κολοκύθας και σκεπάζω με το καπάκι της. Τυλίγω με αλουμινόχαρτο, βάζω την κολοκύθα σε ένα ταψί και βάζω το ταψί στον φούρνο για 2 ώρες.
Βγάζω την κολοκύθα με προσοχή από τον φούρνο, ανοίγω το καπάκι και με ένα ραβδομπλέντερ, πολτοποιώ το εσωτερικό της, παίρνοντας όση σάρκα μπορώ από τα τοιχώματά της.
Δοκιμάζω τα μπαχάρια και ανακατεύω καλά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο καυτό νερό ή ζωμό ανάλογα με το πόσο υγρή θέλω τη σούπα.
Χρησιμοποιώ την κολοκύθα σαν σουπιέρα, βάζοντας μια κουτάλα και μισοσκεπάζοντας με το καπάκι της.
Σερβίρω στα πιάτα ρίχνοντας από μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Υπέροχη και άκρως φθινοπωρινή πρόταση από την αγαπημένη μας Ντίνα. Η κολοκύθα έχει πλούσια θρεπτική αξία και περιέχει πολυάριθμα μικροθρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), ενώ το χαρακτηριστικό χρώμα της οφείλεται στο β-καροτένιο.