Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

: 4
: 20 min
: 40 min

Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό.

Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 – 6 μικρές μαραθόριζες, καθαρισμένες από τις εξωτερικές σκληρές ίνες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσποροι (ή σπόροι γλυκάνισου), σπασμένοι στο γουδί
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 λίτρα ζεστός ζωμός λαχανικών (ή ζεστό νερό)
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (ή μάραθος), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα (ή στραγγιστό γιαούρτι)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις μαραθόριζες και τους σπόρους μάραθου (ή γλυκάνισου). Σοτάρω γι 3 – 4 λεπτά, μέχρι η μαραθόριζα να μαλακώσει ελαφρά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τις πατάτες και 1½ λίτρο από το ζεστό ζωμό (ή το νερό) και αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω.
  • Βήμα 3 Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις, σουρώνω τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζω στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει καλά. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχω την πυκνότητα της σούπας: αν είναι αραιή, τη βράζω σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει, ενώ αν είναι πηχτή, προσθέτω λίγο από το ζωμό (ή το νερό) που έχω κρατήσει κατά μέρος και την αφήνω να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνω πολύ καλά τη φωτιά όταν η σούπα φτάσει στην πυκνότητα που θέλω και την αφήνω να ζεσταίνεται.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα (ή το γιαούρτι) μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω αργά δύο κουτάλες από τη σούπα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]