Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 8
: 15 min
: 10 min

Αν σερβίρετε τα σουφλεδάκια αμέσως, μόλις τα κόψετε η σοκολάτα θα «τρέξει» και θα πλημμυρίσει το πιάτο σας. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε να κρυώσουν… μόλις τα κόψετε η σοκολάτα θα έχει σφίξει και θα δημιουργήσει μια εντυπωσιακή αντίθεση άσπρου-μαύρου.

Υλικά
  • 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52%
  • 300 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Λιώνω την μαύρη κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 2 Βγάζω το μπολ με το μίγμα και τοποθετώ επάνω στην κατσαρόλα ένα καθαρό, ανοξείδωτο μπολ. Ρίχνω την λευκή κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την αφήνω να λιώσει. Αφήνω την λευκή κουβερτούρα στην άκρη.
  • Βήμα 3 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη μαύρη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC.
  • Βήμα 5 Βουτυρώνω καλά μεταλλικές φόρμες για σουφλέ και τις πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
  • Βήμα 6 Μοιράζω το μίγμα του σουφλέ στα φορμάκια. Παίρνω μια γενναία κουταλιά λευκής κουβερτούρας και την αφήνω στο κέντρο του σουφλέ. Δεν χρειάζετε να την βυθίσω γιατί κατά την διάρκεια του ψησίματος θα βυθιστεί μόνη της.
  • Βήμα 7 Βάζω τα σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 8-10 λεπτά.