Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 30 min
: 10 min

Προμηθευτείτε μικρά στρογγυλά τσέρκια για ατομικά σουφλέ (σαν μικρογραφίες από μεγαλύτερα τσέρκια για κέικ), που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας. Κι αν θέλετε μάλιστα, υπάρχουν μικρά τέτοια τσέρκια σε σχήμα καρδιάς, για τους αθεράπευτα ερωτευμένους!

Υλικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κυβάκια
  • 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζω κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω τα σποράκια (δεν πετάω τους λοβούς που έμειναν γιατί θα τους χρησιμοποιήσω για τη σάλτσα φρούτων)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων
  • 500 γρ. μείγμα από κόκκινα φρούτα, κατεψυγμένα (τα βρίσκω σε σακουλάκια, όπως τα κατεψυγμένα λαχανικά, σε καλά μανάβικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη σάλτσα κόκκινων φρούτων: Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζω τα φρούτα από το σακουλάκι τους, όπως είναι κατεψυγμένα, με τον πάγο τους και προσθέτω τη ζάχαρη και τους αδειανούς λοβούς της βανίλιας. Σιγοβράζω το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά, φροντίζοντας να τα ανακατεύω προσεκτικά και να μην τα παραβράσω, ώστε να μείνουν τα φρούτα ολόκληρα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος.
  • Βήμα 2 Για τα σουφλέ: Λιώνω την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Οταν τα υλικά λιώσουν καλά και σχηματίσουν μια βελούδινη και γυαλιστερή κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τα σποράκια της βανίλιας, μέχρι να αφρατέψουν αρκετά. Προσθέτω τη ζάχαρη και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί καλά.
  • Βήμα 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
  • Βήμα 5 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου. Πάνω στη λαδόκολλα τοποθετώ τα 6 τσέρκια και τα ντύνω και αυτά στο εσωτερικό τους με λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει 1 – 2 εκ. πάνω από τα χείλη κάθε σκεύους. Αδειάζω το μείγμα σοκολάτας στα τσέρκια και τα ψήνω για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν (στο κέντρο τους θα είναι σχεδόν ρευστά).
  • Βήμα 6 Τα βγάζω αμέσως από το φούρνο, ανοίγω γρήγορα (αλλά προσεκτικά) τα τσέρκια και αφαιρώ τις λαδόκολλες. Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων ή σιρόπι σοκολάτας.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]