ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ
Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.
Υλικά
- Για τα σουτζουκάκια
- 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (χωρίς τη κόρα) μουλιασμένο σε 100 γρ. μπίρας
- 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ, από κονσέρβα
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις πατάτες
- 5-6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
- 5- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Για τις πατάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 2 Βάζω τα καρεδάκια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τα καρεδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
- Βήμα 3 Για τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον πολτό σκόρδου την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά το ψωμί και το τρίβω στο μίγμα. Ζυμώνω τα υλικά προσθέτοντας λίγη λίγη την μπύρα που στράγγιξα από το ψωμί. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τη σάλτσα.
- Βήμα 4 Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα (με μεταλλικό χερούλι – θα πρέπει να μπει στο φούρνο μετά) ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τις ντομάτες και το πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά το τηγάνι.
- Βήμα 5 Βγάζω το μείγμα για τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου πλάθω σουτζουκάκια βάρους 25 -30 γρ. το καθένα. Τα αραδιάζω ένα ένα προσεχτικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μονή στρώση. Βάζω την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά.
- Βήμα 6 Σερβίρω τα σουτζουκάκια με τα σκορδάτα καρεδάκια πατάτας.