Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΡΕ ΣΚΟΡΔΟΠΑΠΡΙΚΑΤΕΣ

: 4-6
: 15 min
: 1 hr 20 min

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά.

Υλικά
  • Για τα σουτζουκάκια
  • 800 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 μεγάλες φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (χωρίς τη κόρα) μουλιασμένο σε 100 γρ. μπίρας
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ, από κονσέρβα
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 5-6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά, σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • 5- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τις πατάτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Βάζω τα καρεδάκια πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με την πάπρικα. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τα καρεδάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά.
  • Βήμα 3 Για τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον πολτό σκόρδου την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζω καλά το ψωμί και το τρίβω στο μίγμα. Ζυμώνω τα υλικά προσθέτοντας λίγη λίγη την μπύρα που στράγγιξα από το ψωμί. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τη σάλτσα.
  • Βήμα 4 Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα (με μεταλλικό χερούλι – θα πρέπει να μπει στο φούρνο μετά) ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω τις ντομάτες και το πελτέ, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά το τηγάνι.
  • Βήμα 5 Βγάζω το μείγμα για τα σουτζουκάκια από το ψυγείο και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου πλάθω σουτζουκάκια βάρους 25 -30 γρ. το καθένα. Τα αραδιάζω ένα ένα προσεχτικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα σε μονή στρώση. Βάζω την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνω για 40 λεπτά.
  • Βήμα 6 Σερβίρω τα σουτζουκάκια με τα σκορδάτα καρεδάκια πατάτας.

Related Posts

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

QUESADILLAS ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΣΕΝΤΑΡ

Η quasadilla (κεσαδίγια) είναι το γρήγορο και νόστιμο σνακ των μεξικανών. Με 2 τορτίγιες και γέμιση ανάλογη με τα γούστα σας μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα και χορταστικά πιάτα. Για την συνταγή που σας δίνω, μπορείτε να αξιοποιήσετε και το «στεγνό» κοτόπουλο που περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα. Απλά ψιλοκόψτε το και «ξαναζωντανέψτε το» σε κάτι καινούριο.

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΟΥΡΑ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή της Ντίνας Νικολάου με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια.



Subscribe