Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

: 50-60 κουλούρια
: 15 min
: 15 min

Από τα πιο αρωματικά κουλουράκια με το πορτοκάλι και το σουσάμι να κυριαρχούν στη γεύση τους. Αν δεν σας αρέσει το τσίπουρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τσικουδιά, ρακί ή κονιάκ.

Υλικά
  • 600 ml ελαιόλαδο
  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml τσίπουρο
  • 250 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. αμμωνία
  • 150 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1.300-1.500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο ωμό σουσάμι για την επιφάνεια
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το τσίπουρο και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σταματάω την κουζινομηχανή, βάζω το χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, το τοποθετώ επάνω από τον κάδο και ρίχνω μέσα στην πορτοκαλάδα, τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύω με ένα κουτάλι (η σόδα θα αφρίσει την πορτοκαλάδα και θα φουσκώσει) να λιώσει η σόδα και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Προσθέτω το σουσάμι και την κανέλα και χτυπάω όλα τα υλικά για 1-2 λεπτά.
  • Βήμα 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και περίπου 1 κιλό από το αλεύρι. Ξεκινάω να ρίχνω το μείγμα στον κάδο, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τελειώσει. Συνεχίζω να ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι, σταδιακά (μπορεί να μη το πάρει όλο) μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία, μαλακή ζύμη.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Πλάθω στρογγυλά κουλούρια, τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι ακόμη. Ψήνω τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).

Related Posts

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσετε του κόσμου τις λιχουδιές: μπισκότα, κουλουράκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κέικ, μάφινς. Κι ακόμα σάλτσες, λικέρ ή μαρμελάδες. Πολλά από αυτά είναι μια εξαιρετική ιδέα να τα κάνε δώρο στους αγαπημένους σας. Οτιδήποτε είναι φτιαγμένο με τα χέρια μας […]

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ

Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο ταψί, προσέχοντας το ταψί αυτό να μην ακουμπά στα κουλούρια.



Subscribe