Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

: 6-8
: 8 min
           
: 4 hr

Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!

Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σαμπάνια (μπορείτε να επιλέξετε από τα αφρώδη ελληνικά κρασιά, που είναι θαυμάσια, αλλά πάντα ανοιχτού χρώματος)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού τζιν
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν.
  • Βήμα 2 Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη.
  • Βήμα 3 Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Βήμα 4 Το σερβίρω σε μεγάλες κουταλιές σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ και το γαρνίρω με «κορδέλες» φλούδας λεμονιού.

Related Posts

GELATO BURGER… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

GELATO BURGER… Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

Μετά από το προφιτερόλ και το μιλφέιγ με παγωτό, το gelato burger ήρθε για να μείνει. Αυτή η νέα τάση που εμπνέεται από το street food, δεν σταματά να εκπλήσσει τους foodistas όλου του κόσμου. Ίσως να σας μπερδεύει το όνομα και να μη θέλετε […]

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Οι διακοπές χαρακτηρίζονται από ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς που καταλήγουν σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή μπαράκια. Ωστόσο, για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Έτσι προκειμένου να απολαύσετε τις […]