Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

: 8
: Εύκολη

Σοκολατόπιτα με ανθότυρο

Υλικά
  • Για το μίγμα της σοκολατόπιτας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • Για το μίγμα ανθότυρου
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 2 κρόκους αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 140 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το μίγμα της σοκολατόπιτας
  • Βήμα 2 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω την μαργαρίνη.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βήμα 4 Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  • Βήμα 5 Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών.
  • Βήμα 6 Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.
  • Βήμα 7 Στρώνω ένα στρογγυλό ταψάκι (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) με χαρτί ψησίματος και βουτυρώνω ελαφρά τα τοιχώματα.
  • Βήμα 8 Αδειάζω εκεί το σοκολατένιο μίγμα και «κουνάω» να πάει παντού.
  • Βήμα 9 Για το μίγμα ανθότυρου
  • Βήμα 10 Πλένω τον κάδο του μίξερ και βάζω όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το φτερό μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
  • Βήμα 11 Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από την κρέμα ανθότυρου διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.
  • Βήμα 12 Ψήνω για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. 
  • Βήμα 13 Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.

Related Posts

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

Ένα κανταΐφι που θυμίζει γαλακτομπούρεκο… Νόστιμο, αφράτο, βουτυράτο… Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε…