Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

: 15 min
: 25 min
           
: 3 hr

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε 2-3 φορές γιατί είναι πιο πικρά.

Υλικά
  • 3 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω πάνω και κάτω το πορτοκάλι. Χαράζω το πορτοκάλι σε 4-5 σημεία και αφαιρώ τις φλούδες. Καθαρίζω το λευκό εσωτερικό του (όχι εντελώς, αφήνω περίπου ½ εκ.). Κόβω τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα πορτοκάλια.
  • Βήμα 2 Βάζω τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και γεμίζω με νερό. Βράζω για 10 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Σουρώνω τις φλούδες σε ένα σουρωτήρι.
  • Βήμα 3 Ξεπλένω την κατσαρόλα και βάζω τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνω να πάρει βράσει και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Ρίχνω τις φλούδες πορτοκαλιού και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά. Φροντίζω κατά τη διάρκεια του βρασμού να πιέζω με ένα κουτάλι για να βυθίζονται μέσα στο σιρόπι. Δεν ανακατεύω για να μη τις λιώσω. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνω τις φλούδες μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 2-3 ώρες).
  • Βήμα 4 Βγάζω τα μπαστουνάκια από το σιρόπι και τα αφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  • Βήμα 5 Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 6 Παίρνω λίγα λίγα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τα ρίχνω στη σοκολάτα. Τα βγάζω με προσοχή και τα αφήνω στη λαμαρίνα μέχρι να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα.

Related Posts

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΖΕΒΡΑ

Η απόλυτη τούρτα σοκολατίνα με εντυπωσιακές ρίγες που θυμίζουν ζέβρα. Η τεχνική της «ζέβρας» στα κέικ, είναι διάσημη, αλλά η σε μορφή τούρτας μπορείτε να την φτιάξετε για γενέθλια ή επίσημα τραπέζια.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ SUPER FOOD

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.



Subscribe