Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Σοκολατένια σαρλότ με κάστανο και μπανάνα

Σοκολατένια σαρλότ με κάστανο και μπανάνα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20´ 6-8 μερίδες 3 ώρες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 6/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
Για την σαρλότ

  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 μπανάνα, κομμένη σε κομμάτια
  • 6 μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα

Για τη μους

  • 1 συσκευασία super mousse σοκολάτας Γιώτης
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. κρέμα κάστανου
  • 1 σφηνάκι μπράντι

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι καραμέλας Γιώτης
  • Nιφάδες κουβερτούρας Γιώτης
  • Μαρόν γλασέ, θρυμματισμένα
Για την μους: Βάζουμε τον κάδο του μίξερ την super mousse σοκολάτας και το γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και το μπράντι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Για την συναρμολόγηση: Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή μια σαλατιέρα διαμέτρου 20 εκ. Στρώνουμε στη βάση 2-3 μπισκότα σαβαγιάρ σπασμένα και στήνουμε περιμετρικά τα υπόλοιπα.
Ρίχνουμε την μισή μους και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Σκορπίζουμε τα μαρόν γλασέ και τα κομμάτια μπανάνας και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και σκεπάζουμε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Αφαιρούμε την μεμβράνη ραντίζουμε με σιρόπι καραμέλας και καλύπτουμε με νιφάδες κουβερτούρας. Διακοσμούμε με μαρόν γλασέ.