destination taste!

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

: 4
: 5 min
: 10 min

Μοναδική μακαρονάδα με ιδιαίτερα σκορδάτη γεύση. Η κρέμα σκόρδου σε συνδυασμό με τα σπαγγέτι ολικής άλεσης δίνουν μια νοστιμιά μοναδική. Η απλότητα της πιο gourmet μακαρονάδας.

Υλικά
  • 400 γρ. σπαγέτι ολικής ΖΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
  • 1-2 πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε), ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 3 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • ½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξερή μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε. Κρατάω ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών και τα σουρώνω.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο ή το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Ρίχνω τις πιπερίτσες και τις σοτάρω για 1-2 λεπτά. Προσθέτω τα σπαγγέτι, την κρέμα σκόρδου (βλ. συνταγή εδώ), την πάστα ελιάς (βλ. συνταγή εδώ) και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια και αδειάζω τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα.
  • Βήμα 3 Πασπαλίζω με ξερή μυζήθρα και ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Γρήγορο, αλλά εντυπωσιακό σπαγγέτι που μπορείτε να απολαύσετε παρέα με το έτερον ήμισυ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με όποιο ξηρό καρπό σας αρέσει, αρκεί να είναι…



Subscribe