Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Σημαντικές Πρωτοβουλίες της Enterprise Greece για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016

Σημαντικές Πρωτοβουλίες της Enterprise Greece για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2016

Στο πλαίσιο της εθνικής συμμετοχής, που διοργανώνει η Enterprise Greece, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών για το 2016, SIAL PARIS 2016, ο Οργανισμός παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε συνεργασία με την chef κα. Ντίνα Νικολάου, με στόχο την προβολή στη γαλλική αγορά της ελληνικής γαστρονομίας και των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσιάστηκαν όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη υλοποιηθεί καθώς και αυτές που πρόκειται να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης. Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: ‘Συμμετοχή σε εμπορική έκθεση, στόχοι και προετοιμασία’ που διοργάνωσε η Enterprise Greece, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των Ελλήνων εκθετών – εξαγωγέων.
O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Βελισσάριος Δότσης, απηύθυνε χαιρετισμό, αναφέροντας ότι: «Για ακόμα μια χρονιά η χώρα μας θα δώσει δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών για το 2016, SIAL PARIS 2016, με τη συμμετοχή 90 εξαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα εκθέσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στη χώρα μας. Το μήνυμα της φετινής συμμετοχής θα είναι το “Invest in Taste”, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στην ίδια τη ζωή, και απευθύνοντας παράλληλα, ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των Τροφίμων & Ποτών.»

O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Βελισσάριος Δότσης
O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Βελισσάριος Δότσης

Η Enterprise Greece για φέτος, για την έκθεση SIAL σε συνεργασία με την chef κα Ντίνα Νικολάου, έχει αναλάβει να προωθήσει όλα τα εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας με μία σειρά από δράσεις προβολής και εκδηλώσεις, τις οποίες παρουσίασε αναλυτικά η κα Νικολάου. Πιο συγκεκριμένα, μία σειρά δράσεων θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό εστιατόριο της SIAL, που θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη της κας Νικολάου και των εστιατορίων Evi Evane. Στο εστιατόριο, επί καθημερινής βάσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να αντιπροσωπεύονται μέσα από ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις τα προϊόντα των Ελλήνων εκθετών. Όλα τα απογεύματα θα υπάρχουν δράσεις με τη συμμετοχή της κας Νικολάου, αλλά και διάσημων Γάλλων σεφ, pastry chef αλλά και σεφ μαγειρικής, οι οποίοι θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν με ελληνικά προϊόντα σε ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής, όπου εκτός από τους παρευρισκόμενους στην Έκθεση και τους εκθέτες, θα τις παρακολουθήσουν και πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, που θα έχουν προσκληθεί.
Η κα. Νικολάου ανέφερε επίσης στην παρουσίασή της ότι «όλο αυτό έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο, γιατί προετοιμάζαμε τη Sial και όλο αυτό που θα συνέβαινε, έχοντας κάνει διάφορες δράσεις με την Enterprise Greece. Έχουμε κάνει μια σειρά από βίντεο μαγειρικής με ελληνικά προϊόντα, και όλα αυτά παίζουν στο γαλλικό διαδίκτυο σε πολύ μεγάλα websites μαγειρικής, όπως το Régal. Είχαμε καλέσει διάσημους Γάλλους δημοσιογράφους, Food bloggers και chef, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα και τη Σαντορίνη, και γνώρισαν από κοντά τα ελληνικά προϊόντα και την ελληνική τοπική κουζίνα, οι οποίοι μαγεύτηκαν και θα μας βοηθήσουν σε όλο αυτό που κάνουμε στο Παρίσι, στη Sial, για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.»

H chef κα Ντίνα Νικολάου
H chef κα Ντίνα Νικολάου

Το εκπαιδευτικό κομμάτι της ημερίδας ολοκληρώθηκε με διάλεξη του κ. Θωμά Πούτα, Συμβούλου Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτή, σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας ενός εκθέτη πριν από μια μεγάλη διεθνή έκθεση, την παρουσίασή του κατά τη διάρκεια αυτής και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει μετά, ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελος από τη συμμετοχή του. Ξεκινώντας από τα βασικά θέματα (στόχοι, branding, κλπ), επεκτάθηκε σε πιο εξειδικευμένα, όπως Τεχνικές συνομιλίας, διαπολιτισμική επικοινωνία, κλπ, που πραγματικά μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην προσπάθεια επίτευξης μιας επιτυχημένης παρουσίας.
Τέλος, στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος δράσης της Enterprise Greece για το 2017 σχετικά με το εκθεσιακό πρόγραμμα και άλλες δράσεις εξωστρέφειας.
Αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

O Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτής, κ. Θωμάς Πούτας
O Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτής, κ. Θωμάς Πούτας

Enterprise Greece
Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, με στόχο να προβάλλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.


Related Posts

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Ένα υπέροχο γλυκό για να ξεκινήσει εξίσου γλυκά και η εβδομάδα μας! Το γευστικό αυτό γλύκισμα είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσιο σε θρεπτική αξία! Περιλαμβάνει κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες της οικογένειας Β, βιταμίνη Ε και «αντιοξειδωτικές» πολυφαινόλες.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΚΑΦΕ

Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι.Subscribe