Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 6-8
: 30 min
           
: 5 hr

Αυτό το μικροσκοπικό φρουτάκι με την τόσο εκρηκτική γεύση και το υπέροχο άρωμα είναι το σύμβολο της Κέρκυρας. Αναζητήστε το και θα το βρείτε σε πολλές μορφές… Μαρμελάδα, λικέρ, μάντολες, γλυκό κουταλιού. Εγώ τα έχω αγαπήσει όλα.

Υλικά
  • 18-20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. μαρμελάδα κουμκουάτ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 100 γρ. μάντολες, χοντροσπασμένες
  • 200 ml λικέρ κουμκουάτ
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μουλιάσουν καλά. Βάζω τη μισή μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά (δεν πρέπει να βράσει).
  • Βήμα 2 Στύβω τις ζελατίνες καλά με τα χέρια μου και τις ρίχνω στο κατσαρολάκι με τη ζεστή μαρμελάδα. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 3 Αφήνω την μαρμελάδα για 20 λεπτά μέχρι να γίνει χλιαρή και προσθέτω την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  • Βήμα 4 Βάζω την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω μια σαντιγί όχι πολύ σφιχτή. Θα πρέπει να έχει τη μορφή γιαουρτιού.
  • Βήμα 5 Προσθέτω σταδιακά την σαντιγί στο κρύο μίγμα μαρμελάδας και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα για να δημιουργηθεί μια απαλή μους.
  • Βήμα 6 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για σαρλότ ή ένα βαθύ μπολ.
  • Βήμα 7 Βάζω το λικέρ κουμκουάτ σε ένα μπολ και βουτάω στιγμιαία τα μπισκότα. Καλύπτω την περιφέρεια του μπολ με όρθια μπισκότα σαβαγιάρ.
  • Βήμα 8 Αδειάζω τη μισή μους στο κέντρο και ισιώνω με ένα κουτάλι. Σκορπίζω λίγες μάντολες και καλύπτω με 2-3 μπισκότα σπασμένα.
  • Βήμα 9 Σκεπάζω με την υπόλοιπη μους και τελειώνω με μια στρώση μπισκότα.
  • Βήμα 10 Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Βήμα 11 Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και με τη βοήθεια της μεμβράνης αναποδογυρίσω σε μια πιατέλα. Στολίζω με τις υπόλοιπες μάντολες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe